středa 14. října 2015

Co pít v těhotenství

V tomto článku ti chci představit, jaké nápoje užívám během těhotenství. Zapomeň na alkohol a vysoké dávky kofeinu. Přestaň myslet jen na sebe, začni myslet i na své miminko!


1. Kojenecká voda Rajec


Z reklamy patentováno přírodou. Nejchutnější voda, kterou znám. Nezapomeň během těhotenství zvýšit příjem tekutin na 2,5-3 litry za den. Většinu by měla představovat právě neperlivá voda. 




2. Chia drink a čerstvé ovocné šťávy


Zahoď krabicový džus a udělej si čerstvou šťávu z ovoce nebo zeleniny. Že je to pracné a zabere to čas? To ano, ale miminko ti bude vděčné za čerstvé vitaminy. Jak uděláš chia drink se můžeš inspirovat zde http://prirodozapisnik.blogspot.cz/2015/10/chia-drink.html

3. Il- sano


Neznáš? Chyba! Toto je přírodní minerální voda využívaná již po staletí. Již název ti prozradí, že ti bude opravdu prospěšná. V překladu Il- sano totiž znamená ,,Je- zdravé''. Tato minerálka obsahuje hodně železa, hořčíku a vápníku, což jsou minerály, které v těhotenství tvé tělo potřebuje. Il- sano seženeš v menší samoobsluze bez příchuti nebo s příchutí citronu a pomeranče. Nebo si kup Il- sano speciál, které vypadá jako kola, ale opravdu jen vypadá. Složení je docela odlišné :-)



4. Těhotenský čaj

Na trhu seženeš několik těhotenských čajů. Kup si třeba sypaný Nobilis Tilia nebo v sáčku Leros. Dodržuj DDD.


5. Caro a Korres instantní nápoj

Snaž se vyhnout šálku s černou kávou plnou kofeinu. Dej přednost zdravější alternativě. Cereální nápoj Caro ti představovat nemusím. Méně známý ti mohu doporučit instantní nápoj s ječmenem, sladem a vlákninou. Tento nápoj si můžeš připravit jako horký nebo i za studena, což oceníš hlavně v létě. Obsahuje ječmen, slad a cikorku. Cikorka je drcený kořen čekanky a oproti kávě neobsahuje kofein. Stojí cca 200 Kč a zakoupíš ho v prodejnách Profimed nebo Korres (pouze Praha).

Žádné komentáře:

Okomentovat