pátek 23. října 2015

Jak udělat domácí burgry?

Chceš ohromit svého muže nebo přátele? Udělej domácí burgry! 


Co budeš potřebovat?

  • mleté maso (necelé kilo postačí na 10 burgrů)
  • housky na burgra (prodává Lidl)
  • sůl, pepř, hořčici, tatarku
  • rajčata
  • sýr Chedar
  • šalotku
  • vajíčka
  • salát
  • slaninu
  • bílou cibuli
  • špejle

1. Nejdříve jdi do řeznictví a nech si namlít maso (klidně s převahou hovězího). Do mletého masa dej vajíčko, osol a opepři jej. Udělej tenčí placky, které zabal do alobalu. Na alobal kápni trošku olivového oleje, aby se maso nepřipeklo. Dej na plech a peč v troubě na 200 stupňů 40 minut.


2. Připrav si karamelizovanou cibulku. Do hrnce dej olivový olej a máslo. Nech rozehřát. Přidej jemně nakrájenou bílou cibuli. Přidej dvě lžíce cukru a nech krystalizovat do zlata.


3. Na oleji si opeč do zlata slaninu a připrav si vajíčka (pro snadnou přípravu nejlépe na lívanečníku a nezapomeň osolit a opepřit).


4. Rozkroj housku na burgra a opeč z obou stran, ať je pěkně křupavá. 


5. Sestav si burgra: Na dolní housku dej salát, pak přilož maso, které z obou stran lehce potři hořčicí a tatarkou. Poté přilož plátek Chedaru. Pak několik koleček rajčat a vajíčko. Nezapomeň přidat opečenou slaninu, kolečko šalotky a karamelizovanou cibulku. A uzavři horní houskou. Burgr spoj špejlemi. 


6. Servíruj!


Žádné komentáře:

Okomentovat