pondělí 2. listopadu 2015

Jak posilovat pánevní dno

Pánevní dno představují svaly, které drží tvé pohlavní orgány a močový měchýř. I když nejsou vidět, je nesmírně důležité tyto svaly posilovat. Jak na to?

Pánevní dno se posiluje zatažením a uvolněním svalů. O které svaly se jedná? Jsou to svaly v oblasti močové trubice, pochvy a konečníku. Při zatahování zůstává podbřišek i hýžďové svaly v klidu. Zatahování prováděj při výdechu a chvilku nech svaly stažené. Poté se zplna nadechni do bříška a pánevní dno uvolni. Za den bys měla těchto stahů provést až 70. Jak toho docílit?

Jelikož tyto svaly nikdo nevidí a víš o nich jen ty, můžeš je posilovat každou volnou chvilku. Kdekoliv a v jakékoliv poloze. Nemusíš kvůli tomu lítat do posilovny. Například když se ráno probudíš udělej 20 stahů než vylezeš z postele. Najdi si čas na dalších 20 stahů i odpoledne. Například při vaření, v práci nebo v MHD. Večer při odpočinku u televize nebo těsně před spaním udělej další dvacítku. A hravě máš 60 stahů. Zbytek můžeš dohnat přerušováním močení. 

Posilování svalů pánevního dna je důležité především v těhotenství. Protože stále se zvětšující se miminko a zvyšující se jeho váha dává tvému pánevnímu dnu zabrat. Pokud sis dříve pánevní dno neuvědomovala, tak v těhotenství jistě budeš. Posilování pánevního dna je také prospěšné pro porod. Pokud tvé pánevní dno nebude dostatečně zpevněné, tak tě v těhotenství může přepadnout inkontinence. Takže ženy posilujte, jsou to důležité ženské svaly. Hurá do toho! 

Žádné komentáře:

Okomentovat