Chceš ohromit svého muže nebo přátele? Udělej domácí burgry!
Co budeš potřebovat?
- mleté maso (necelé kilo postačí na 10 burgrů)
- housky na burgra (prodává Lidl)
- sůl, pepř, hořčici, tatarku
- rajčata
- sýr Chedar
- šalotku
- vajíčka
- salát
- slaninu
- bílou cibuli
- špejle
1. Nejdříve jdi do řeznictví a nech si namlít maso (klidně s převahou hovězího). Do mletého masa dej vajíčko, osol a opepři jej. Udělej tenčí placky, které zabal do alobalu. Na alobal kápni trošku olivového oleje, aby se maso nepřipeklo. Dej na plech a peč v troubě na 200 stupňů 40 minut.
2. Připrav si karamelizovanou cibulku. Do hrnce dej olivový olej a máslo. Nech rozehřát. Přidej jemně nakrájenou bílou cibuli. Přidej dvě lžíce cukru a nech krystalizovat do zlata.
3. Na oleji si opeč do zlata slaninu a připrav si vajíčka (pro snadnou přípravu nejlépe na lívanečníku a nezapomeň osolit a opepřit).
4. Rozkroj housku na burgra a opeč z obou stran, ať je pěkně křupavá.
5. Sestav si burgra: Na dolní housku dej salát, pak přilož maso, které z obou stran lehce potři hořčicí a tatarkou. Poté přilož plátek Chedaru. Pak několik koleček rajčat a vajíčko. Nezapomeň přidat opečenou slaninu, kolečko šalotky a karamelizovanou cibulku. A uzavři horní houskou. Burgr spoj špejlemi.
6. Servíruj!
Žádné komentáře:
Okomentovat